Hepsiburada Mağazası Nasıl Açılır?

Oluşturma Tarihi Yenitoptanci.com Kategori E-ticaret İçerik ve Türleri 31 Ağu 2022
Paylaş

Hepsiburada mağaza açma işlemi, genel olarak firmanız için e-ticaret, yani online ortamda ticaret faaliyeti yürütme hususunda size olumlu getirisi olabilecek hamledir. Reel hayatta sabit bir dükkan açabilme imkanı olmayan kişilerin günümüzde e-ticaret alanına olan ilgisi giderek artar. Hem vergi ödemelerindeki düşüş hem de fiziksel dükkanınız için düzenli ödemek zorunda kaldığınız kira derdi gibi problemler e-ticaret siteleri sayesinde ortadan kalkar. Hepsiburada ise ürünlerinizi online ortamda kolayca müşterilerinize pazarlayabileceğiniz bir platformdur.


Günümüzün şartlarına bakacak olursak kendinize ait sıfır e-ticaret sitesi tasarlamak ve sadece kendi ürünlerinize ait online pazar ortamı oluşturmak Hepsiburada platformunda açmayı planladığınız mağazanıza göre daha meşakkatli ve maliyetli olur. Bundan ötürü de ürünlerinizi Hepsiburada mağazası açarak daha kolay ve hızlı bir şekilde müşteri potansiyeline ulaşabilirsiniz. Üstelik mağaza açma işlemi içinde büyük bir zaman ya da maliyet harcamanıza gerek kalmadan ürünlerinizi online ortama taşıyabilirsiniz.



Hepsiburada Mağaza Açma Adımları Nelerdir?


İlk işlemde Hepsiburada platformunun web sitesine giriş yapmalısınız. Sitenin en alt kısmında yer alan “Kurumsal” seçeneğine tıklamalısınız. Karşınıza açılan yeni ekranda “Hepsiburada satıcı ol” butonuna tıklayınız. Ardından ise açacağınız konuyla ilgili pek çok bilgi seçeneğine ulaşacağınız sayfanın üst bölümünde yer almakta olan “Satıcı ol” seçeneğine tıklayıp, diğer aşamaya geçmelisiniz.


Hepsiburada platformu mağaza açma işlemi için firmalara üç ayrı format seçeneği sunar. Bu seçenekler ise standart, kadın girişimci ve HepsiTürkiye olarak bilinir. Standart seçeneği sadece işlerini e-ticaret üzerinden geliştirmeyi hedefleyen firmalar için açılır. %51 ile üzerinde hisseye sahip yalnızca bayan olan şirketler ise Kadın girişimci bölümü üzerinden Hepsiburada’da mağaza açabilirler. Diğer bir seçenek olan HepsiTürkiye’de ise düşük komisyon ile indirimi olan reklam ya da kargo gibi avantajlar bulunmaktadır. HepsiTürkiye seçeneğinde yöresel tarzda ürün pazarlayan işletmelere yönelik olarak açılmış bir fonksiyondur. Bu aşamadaysa mağazasını açmak istediğiniz ürününüzün potansiyeline en uygun seçenek üzerinden ilerlemeniz firmanız açısından en doğrusu olur.


Bir sonraki aşamada ise mağaza ismi ile beraberinde mağazanıza giriş yapabileceğiniz şifrenizi belirlemelisiniz.



Hepsiburada Mağaza Açma Şartları Nelerdir?


Hepsiburada platformu üzerinden ürünlerinizin satışını gerçekleşebilmesi için mağaza açılması zorunlu olsa da bunu yapabilmek için belli başlı şartlar bulunur. Mağaza açma işlemini gerçekleştirmek için ise yapılması gereken ilk şart, vergi mükellefiyetine tabii olan bir firma olabilmektir. Vergilerinin ödenmesi zorunlu olmayan, yani maliyet açısından herhangi bir şirket ya da firma vasfı taşımayan bireysel girişimciler e-ticaret anlamında Hepsiburada’da mağaza açarak, ürünlerinin satışını gerçekleştiremez. Hepsiburada’nın firma ve şirketler için belirlediği mağaza açma şartlarının bazılarını ise sizlere şu şekilde sıralayabiliriz;


• Limited, anonim ya da şahıs şirketi sahibi olarak Hepsiburada mağazası açabilirsiniz.

• Herhangi bir ofisinizin olmalı.

• Hepsiburada mağazasında müşterilere pazarlayacağınızın ürünlerin depolandığı yer olmalı ve bu yerin adresi şirket sahibi üzerine kayıtlı olmalı.

• Şirket adına kayıtlı aktif olarak kullanılan banka hesabı olmalı.


• Anonim veya limited şirketler için geçerli olan MERSİS no, ticaret sicil no ve KEP mail adresi olmalı.
Hepsiburada Mağazası İçin Gerekli Belgeler

• Son 1 sene içerisinde alınmış vergi levhası,

• Noter onaylı, ıslak imzalı ve güncel tarihli imza sirküleri,

• Şahıs firmaları için imza beyannamesi,

• Banka hesap bilgileri,

• Son 6 ay içerisinde temin edilmiş olan faaliyet belgesi,

• Ticari sicil gazetesi,

• Çıktısı alınıp kaşelenmiş ve imzası atılmış bir biçimde Hepsiburada satıcı üyelik sözleşmesi,

• Pazaryerine ait satıcı bilgi formu.

Yorumlar (0)

Paylaş

Bu gönderiyi başkalarıyla paylaşın