Türkiye'de Toptan Satışı Olan Ürünler

Oluşturma Tarihi Yenitoptanci.com Kategori Eticaret Ölçümleme ve İstatistik 31 Ağu 2022
Paylaş

Son yıllarda oldukça gözde bir hal alan ticaret sektörüne adım atacak kişilerin ilk olarak araştırma yapması gereken konulardan biri de Türkiye'de toptan satışı olan ürünler olabilir. Bu yönde bir araştırma yaparak ticarete girmek birtakım avantajı da beraberinde getirecektir. Türkiye’de pek çok farklı kategoride, pek çok farklı ürünün toptan satışına ulaşabilirsiniz.



Ev Dekorasyon


Bu kategori altında dekoratif objeler, biblolar, çerçeveler, vazolar, aydınlatma eşyaları, tablolar, saatler gibi çok fazla alt ürün yer alır. Her evin ihtiyaç listelerinde yer alan bu ürünlerin de pek çok alıcısı bulunmaktadır. Bu sebeple de toptan satışla alınması ve daha sonrasında üzerine belirli bir oranda kâr koyularak satışı yapılması çok mantıklı bir kategoridir. Her eve uygun renk, zevk ve modellerde üretilerek toptan satışa sunulan ev dekorasyon ürünleri, her müşteriye hitap edebilen ürün kategorileridir.


Mutfak ve Elektrikli Aletler


Türkiye’de toptan satışı olan ürünler listesindeki bir diğer kategori de mutfak aletleri ve elektrikli aletler kategorisidir. Bir ev için olmazsa olmaz ürünlerin yer aldığı bu kategori, toptan satış sektöründe oldukça ilgi gören diğer bir kategoridir. Alt ürün olarak baharat seti, bardak, kupa, saklama kabı, çöp kutusu, rende, yemek ve sunum takımları gibi ürünleri sayesinde farklı ihtiyaçlara yönelik ürünleri kolaylıkla bulmanızı sağlar.



Ayrıca tencere, tepsi, tava, cezve, sürahi ya da çaydanlık gibi tüm evlerde yer alması gereken ürünleri de barındırdığı için toptan satış alanında çok büyük bir öneme sahip olan ve kazanç sağlayan bir alandır. Elektrikli ev aletleriyse çay-kahve makineleri, fırın ve ocak, mikser, blender, ekmek kızartma makinesi gibi küçük ev aletlerini içermektedir.



Banyo


İçerisinde ayna, dolap, banyo aksesuarları, havluluk, sabunluk, çamaşır sepeti ve duş başlığı gibi ürünleri barındırarak geniş bir ürün yelpazesine sahip olan banyo eşyaları ise diğer bir kategoride yer alır. Banyo kategorisi evin en temel eşyaları arasında yer aldıkları için toptan ürün alım satımlarda kazanç sağlayan ve çokça satın alınan ürünlere sahiptir. Dekorasyonun yanı sıra banyo organizasyonu için gerekli ürünleri de kapsayan bu kategori, hem kullanışlı hem de pratik birçok ürüne sahiptir. Türkiye’de toptan satışı olan ürünler düşünüldüğünde banyo kategorisi altındaki ürünler de sıkça akla gelen ve toptan alımı ve satımı tercih edilen ürünlerdir.


Ev Tekstili


Türkiye’de toptan satışı olan ürünler arasında en fazla ürün çeşitliliğine sahiplik yapan alansa ev tekstili kategorisidir. Kilim, paspas, halı, nevresim ve yatak örtüsü, battaniye, çarşaf, yorgan, havlu mutfak önlüğü, masa örtüsü ve Amerikan servisi gibi oldukça geniş bir ürün çeşitliliği sağlar. Bu ürünlerin renk, boyut, kumaş çeşidi ve ebat gibi özellikler açısından da farklılık gösterdiği göz önüne alınırsa ev tekstili ürünlerinin çeşitliliği daha da artmaktadır. Bu kadar geniş seçenekler sebebiyle çokça tercih edilen bir kategori olduğu ve toptan alım yapıldığında fazla bir kazanç sağladığı da göz önüne alınması gereken bir durumdur.



Bahçe ve Yapı Market


Hem doğaseverler hem de bahçeli eve sahip olan kişiler tarafından oldukça rağbet gören bahçe ve yapı market kategorisi de Türkiye’de toptan satışı olan ürünler arasında yer alır. Bu kategori içerisinde yapı malzemeleri, hırdavat, boya malzemeleri, seramik, bakım spreyleri, alçı, derz, duvar kaplama gibi yapı ve bakım malzemelerini içerdiği gibi piknik gereçleri, mangal, barbekü, semaver, termos gibi hobi malzemelerini de içermektedir.



Bahçe aksesuarları, bahçe için dekoratif objeler, saksılar da yine bu kategoriye ait olan ürünlerdir. Bu kategorideki ürünlerin her biri hem hobi amaçlı ürünleri hem de tamirat ve tadilatta gerekli olan ürünleri bir araya getirdiği için çok fazla satın alınan ürünlerdir ve bu nedenle bahçe ve yapı market de toptan alışverişte kâr sağlayan bir kategoridir.


Mobilya



Evlerin, ofislerin, dükkânların, hastane ve okulların vazgeçilmezi olan kategori ise mobilyalardır. Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz ve her alanda kullandığımız mobilyalar Türkiye’de toptan satışı olan ürünler listesindeki bir diğer unsurdur. Yaşam alanımızı şekillendirerek kullanabilmemiz için ihtiyacımız olan mobilyalar arasında oturma odası, kitaplık, sehpa, yatak odası, dolap, çalışma masası, bebek odası mobilyaları, banyo dolabı, mutfak dolabı, masa, tabure, koltuk gibi ürünler yer alır. Bu kadar fazla kullanım alanına ve çeşitliliğe sahip olduğu için mobilya kategorisinde toptan alım satım sektörü de oldukça yaygınlaşmıştır. Her mekân ve zamanda lazım olduğu ve devamlı olarak talep gören bir kategori olduğu için mobilya gruplarının toptan satıştaki kazancı da fazladır.



Pet Shop


Bir evcil hayvana sahip olmak detaylı ve özen gerektiren bir süreçtir. Bu süreç boyunca da çok fazla ürüne ihtiyaç duyulur. Bu nedenle de pet shop alanındaki toptan satış talebi de her geçen gün ivme kazanmaktadır. Evcil hayvanlarımızın için gerekli olan oyuncaklar, mama ve yemler, tasmalar, temizlik ürünleri, kedi köpek yatakları, taşıma çantaları, mama kapları ve evcil hayvanlarımız için olan kıyafetler de bu kategoride bulunarak Türkiye’de toptan satışı olan ürünler arasında yerini alır.


Hediye ve Promosyon


Kırtasiye, hediyelik eşyalar, oyuncak, kurumsal hediye ve promosyon ürünlerini bulunduran bu kategoriyse Türkiye’de toptan satışı olan ürünler arasındadır. Özellikle promosyon ürünleri artık neredeyse her şirketin benimsediği ve yapmaya çalıştığı güzel bir tanıtım ve pazarlama yöntemidir. Defter, çakmak, kupa, kalem gibi ürünlerin üzerine firmanın baskısı yapılarak oluşturulan kişiselleştirilmiş promosyon ürünleri, bir tanıtım aracı olduğu için de firmalar tarafından sıklıkla tercih edilir. Firmaların hediye ve promosyon ürünlerine olan talebi her geçen gün artmaktadır. Açılan firmaların ve bu firmaların promosyon ürünlerine olan ihtiyaçları göz önüne alındığında bu kategoride toptan ürün alım satımı yapıldığında kâr marjı da oldukça fazla olacaktır.



Otomotiv ve Outdoor


Doğa aktivitelerine olan düşkünlük ve doğaya kaçış isteği son yıllarda büyük bir artış gösterdi. Bu durum da outdoor ürünlerine olan ihtiyacı ve talebi büyük oranda etkiledi. Türkiye’de toptan satışı olan ürünler arasında yer alan outdoor içerisinde outdoor ürünlerini, kamp çadırları, hamakları ve acil durum kitlerini barındırır. Bu kategorinin bir diğer dalı olan otomotiv toptan satış ürünleri ise oto, motor ve bisiklet aksesuarı, araç içi telefon tutucular ve araç içi organizerler gibi toptan satış ürünleri içerir. Son zamanlarda alıcı kitlesinin fazlalık göstermesi sebebiyle de toptan satış konusunda oldukça kazanç sağlayan bir kategori olarak karşımıza çıkar.
Tüm bu kategorileri bir arada bulundurarak müşterilerine sunan yenitoptanci.com sitesi, toptan satış konusunda kazandığı deneyimi ve geniş ürün yelpazesi sayesinde pek çok farklı alanda toptan satış imkânı sunan bir işletmedir. Bu kategorilerin ve kategorilerdeki ürünlerin hepsinde tedarik sıkıntısı yaşamadan toptan satış imkânı sağlayan yenitoptanci.com birbirinden farklı alanlarda pek çok ürünü müşterilerinize sağlamanıza yardımcı olur. Hızlı ve güvenli teslimat, rekabetçi fiyatlar, birçok farklı kategori ve ürün desteğine sahip olan yenitoptanci.com sitesi, her geçen gün kurduğu ortaklıklar sayesinde toptan satış alanındaki kategorilerini genişletmeye devam ediyor.


Yorumlar (0)

Paylaş

Bu gönderiyi başkalarıyla paylaşın