Toptan B2B Satış Nedir?

Oluşturma Tarihi Yenitoptanci.com Kategori E-ticaret İçerik ve Türleri 31 Ağu 2022
Paylaş

B2B Nedir?


B2B teriminin İngilizce karşılığı; Business to Business şeklindedir. Türkçe olarak da işletmeden işletmeye satış anlamına gelir. Toptan B2B iş modeli direkt kişiye olarak değil toptan ve perakende satışı yapan firmalara ulaşır. Toptan B2B satış; şirketlerden şirketlere yapılan satış işlemidir.


B2B çeşitlerini 3 ara başlıkta toplanabilir. Bunları kısaca şu şekildedir;


Ürün Tabanlı B2B


İsminden anlaşılacağı üzere bu türde fiziki ürünler mevcuttur. Fiziki olan tüm ürünler bu kategoride yer alır.



Servis Tabanlı B2B



Bu iş türünde ise hizmet yönünde bir servis vardır. Yani hizmet odaklıdır.


Yazılım Tabanlı B2B


Bu sistem; işletmeden işletmeye çözümlerin sunulduğu bir hizmettir. Müşteri ilişkileri ve yazılım otomasyonları üzerine bu türü kullanabilirsiniz.


B2B Toptan Satış Nedir?


İnternet alışverişlerinde işletmeden işletmeye de satış yapılabilir. Bunun için B2B sistemlerinden birisini kullanmak gerekir. Böylelikle yapacağınız toptan satışlarda işletmeden işletmeye satış yaparak B2B toptan satış işlemini gerçekleştirilir. Burada kişiler için önemli olan husus bir e-ticaret sitesinin olması gerektiğidir. Çünkü yapacağınız işletmeden işletmeye toptan satışta e-ticaret sistemi üzerinden toptan satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bunun üzerine de B2B sayesinde toptan satışınızı gerçekleştirebileceğiniz gibi ücretini de almış olursunuz. Günümüz de artık birçok kişi ticaret ağını ve mal varlığını büyütmek için B2B sistemini kullanır. Siz de bu sistemi kullanarak e-ticaret müşteri kitlenizi büyütebilirsiniz. B2B sayesinde markanızı tüm dünyaya tanıtabilir ve satış oranlarınızı fazlasıyla yükseltebilirsiniz. Siz de B2B konusunda kendinizi geliştirerek gücünüze güç katabilirsiniz. Artık günümüz internet çağında her geçen gün popülerliği artan B2B sitemini kullanabilirsiniz.



B2B Online Pazar Yerleri


E-ticaretin yanı sıra online pazar yerlerinde de toptan satışlar gerçekleştirebilirsiniz. Hem kendi ülkeniz de hem de küresel olarak tüm piyasada toptan satış gerçekleştirme imkânını elinize geçirmiş olursunuz. Bu sayede her geçen gün satışınıza satış ekleyebileceğiniz gibi, ürünlerinizin toptan satışında ürünlerinizin çok büyük kitlelere reklamını yapmış olursunuz. B2B toptan satışı yapmak oldukça basit bir işlemdir. Siz de bu toptan satış hakkında biraz araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.


B2B Nasıl Yapılır? Toptan Satış ve Süreç Nasıl İlerler?


B2B satış işletim türlerini kullanmanın kişiler için pek çok sizin avantajı vardır. Sistem hem sizin reklamınızı yaparken hem de işletmeden işletmeye toptan satış yapmanızı sağlar. Toptan B2B satış konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu noktalar kısaca şu şekildedir;


• Hedef kitlenizi belirleyip bu doğrultuda satış stratejileri geliştirmelisiniz.

• Doğru iletişim kanallarını kullanmalısınız.

• Kapsamlı biçimde dijital pazarlama çalışmaları yapmalısınız.

• Kullanıcı deneyiminizi geliştirmelisiniz.

• Kaliteli ürün resimleri ekleyiniz.

• Ürün açıklamalarını özenli bir şekilde yapmalısınız.


Toptan B2B Satış Avantajları


B2B sistemleri ile yani işletmeden işletmeye toptan ticaret sayesinde pek çok konuda yenilik atlamış olursunuz. Aynı zamanda satışlarınızdaki ve ürünlerinizdeki farklı anlarsınız. B2B satış avantajları hakkında kısaca bahsetmek gerekirse;



• Daha verimli bir çalışma ortamınızın olacağı gibi, toptan alım satım işlemleriniz de yoğun şekilde artar.

• Müşterilerinize memnuniyet ve güven konusunda daha çok tercih sunarsınız.

• Toptan satış işlemlerinizi en başından izleme imkanı elde edip kaliteli takip sürecini sağlarsınız.

• Ürünlerinizin B2B toptan satışı sayesinde tanıtımını da arttırırsınız.

• Stok maliyetlerinden kar elde edebilirsiniz.

• İşletme ve personel maliyetlerinde avantaj sağlarsınız.


Yorumlar (0)

Paylaş

Bu gönderiyi başkalarıyla paylaşın